באמצע הסגר הפכו המשלוחים לבלון החמצן של העסקים ברוב הארץ, אך בעיקר בתל אביב.
בכול שוק אפשרי הפכו המשלוחים לצורת המסחר העיקרית, תוך כדי שרוב הלקוחות והעסקים מרוצים מהמצב, ועסקים רבים אף צולחים את המצב הקשה רק
בזכות שירותים אלו.
במרץ הקודם, כאשר הקורונה הכתה בפעם הראשונה והמדינה נכנסה לסגר, עסקים רבים הבינו את כובד הבשורה, והתכוננו לגרוע מכול. רבים איבדו במיידי את יכולת ההתפרנסות שלהם, את הכנסתם ואת הביטחון הכלכלי שמגיע מהכנסה זו. תחילה זה בהחלט היה לא קל, אולם, לאט-לאט, הפכו שירותי המשלוחים לתחליף האולטימטיבי לבעלי חנויות, מסעדנים, קמעונאים ולמעשה – כול מי שמוכר סחורה לצרכנים כלשהם.
בכול שוק אפשרי הוטמעו שירותי משלוחים – בין אם באמצעות שליחים פרטיים, ובין אם באמצעות שירותים חיצוניים – עד שכיום, ללא שליחויות בתל אביב, כמעט ואי אפשר לדמיין איך הייתה העיר נראית.
התשתית הייתה שם עוד לפני
עוד בטרם החלה המגפה, כבר נראו ניצנים ראשונים של מהפכת המשלוחים בתרבות הישראלית ובתל-אביב בפרט. תחילה היו אלה שירותי קניות הביגוד האינטרנטיים – שהפכו פופולאריים יותר ויותר על ידי צעירים ומבוגרים כאחד. הצמיחה המהירה של אמזון, וכניסתה לשוק הישראלי לצד חברות אחרות כגון עלי-אקספרס, הביאו חלקים שונים מצרכני שוק האופנה לעבור ולרכוש את מלבושיהם באינטרנט. אט-אט הפכה התופעה רחבה, ואף פגעה בהכנסותיהם של חברות הביגוד המרכזיות בישראל.
גם וולט ותן-ביס, שירותי משלוחי האוכל, הגיעו לכאן עוד בטרם הקורונה, אלא שרמת הביקוש אליהן הייתה בינונית, וקצב הצמיחה שלהם בהתאם. כחברה אירופאית, וולט החלה להטמיעה את שירותיה בישראל בתחילת אלפיים ותשע-עשרה, אולם התפוצצה רק כאשר התפוצץ גם הנגיף.
הארבעה עשר במרץ, עשרים עשרים
באותו מוצאי שבת, הודיע ראש הממשלה דאז נתניהו על כניסה לסגר כולל בכלל המדינה – בשל התפרצות הקורונה הראשונה במדינה. באותו הזמן, האמנו כולנו שהסגר יימשך שבועיים תמימים בלבד, אלא שבפועל הוא נמשך כמה חודשים. בתוך כך עסקים רבים נאלצו לסגור את שעריהם, ובשווקים כגון המסעדנות, מדובר אף היה על בזבוז ענק של סחורה וכסף שהושקע בה. החרדה הכלכלית החלה לצוף ברחוב – ואז שירותי השליחויות קיבלו היתר לפעול במהלך הסגר.
כמעט בין לילה, הביקוש לשירותים של חברות משלוחים כמו וולט, צמח במאות אחוזים. גם הלקוחות – שהיו תקועים בבית, וגם המוכרים – שהיו תקועים עם הסחורה, חיפשו צד שלישי שיכול לחבר בניהם ללא המגע הפיזי שיכול היה לסכן אותם. במקרה של המסעדנות, המתווך העיקרי היה וולט, יישומון המשלוחים הטכנולוגי, שהפך מאז למפלצת משלוחים ענקית שיכולה לשנע כמעט הכול עד לסף הבית.
מניעים את העסקים
בשל האפשרות לשמור על כול הנוגעים בדבר בטוחים מקורונה – הפכו שירותי המשלוחים לסחורה החמה של הרגע. בזכותם הצליחו עסקים רבים – קטנים כגדולים – לצמצם את הפגיעה הכלכלית שהביאה איתה הקורונה, ולשמור על הכנסתם הבסיסית וביטחונם הכלכלי. לפיכך, אין זה פלא ששוק המשלוחים צמח והתעצם גם הוא באלפי אחוזים בזכות הקורונה, ואף הפך לשוק זמין, איכותי ויעיל לכול דורש.