איך עובד תהליך דיאגנוסטיגה שלם לרכב

רבים מופתעים לשמוע שקיים הליך דיאגנוסטיגה לרכב. שכן, במרבית המקרים, אנחנו מקשרים את המושג דיאגנוסטיגה מעולם הרפואה. הכוונה היא למצבים שבהם אנחנו חווים כאב כלשהו או שיש לנו בעיה רפואית, אנחנו ניצבים בפני רופא מומחה כדי שזה יבצע דיאגנוסטיגה ויבדוק מה מקור החולי. למקרה שלא ידעתם, הדבר נכון גם בעולם הרכבים. הישארו אתנו ותגלו איך ההליך הזה עובד.

 

רקע לכתיבת המדריך

אם להיות כנים, את המדריך הנוכחי כתבנו לאחר שגילינו בפעם הראשונה שהמושג דיאגנוסטיגה אינו נוגע רק בעולם הרפואה. מצאנו את עצמנו ממש לא מזמן במוסך הבית שלנו כשבעל הבית אמר לנו שאנחנו צריכים לערוך דיאגנוסטיגה. האמת, חששנו לרגע שהוא מודע באופן לא ברור למצב הרפואי המורכב שיש לנו כבר תקופה, ואז הבנו שהוא מתכוון לרכב.

אנחנו מצאנו את עצמנו בסיטואציה מביכה באותם רגעים בעקבות אי הידיעה בנושא. כדי שאתם תימנעו ממצב שכזה, אתם צריכים לקרוא את המדריך הנוכחי ולהבין במה מדובר ואיך עובד ההליך שנוגע לרכב שלכם ולא לכם.

 

השלב הראשון – הגעה אל המוסך

בשלב הראשון אתם בעצם צריכים להגיע אל המוסך ולציין שיש ברכב בעיה כלשהי. אנחנו למשל, הגענו לא מזמן אל מוסך ימית כשהרכב שלנו "גמגם". כלומר, הוא לא הניע מיד כשהכנסנו את המפתח לסוויץ' וסובבנו. ניסינו כמה פעמים והבנו שאין ברירה, צריך להגיע למוסך. בשלב הזה גילינו שיש הדרה כזו שנקראת דיאגנוסטיקה לרכב. שכן, המוסכניק ציין בפנינו שהוא צריך לערוך בירור מקיף כדי לבדוק מנין הבעיה נובעת.

 

השלב השני – חיבור למחשב

אפשר לומר שיש הבדל מהותי בין הליך הדיאגנוסטיגה שמתבצע לרכב שלכם ולנו, בני האדם. כשאנחנו מגיעים לרופא ומציינים כי יש לנו כאב, במרבית המקרים, נופנה תחילה לביצוע רנטגן. כשאנו מגיעים עם רכב שדורש תיקון מסיבה שאינה ידועה, המוסכניק מבצע גם כן סוג של רנטגן כדי להגיע להליך הדיאגנוסטיגה. מדובר בעצם בחיבור של הרכב למחשב כדי לבדוק מהו מקור הבעיה.

 

השלב השלישי – איתור התקלה

בשלב זה, לאחר חיבור הרכב למחשב, צפויה לעלות בעיה כללית כלשהי. על המוסכניק (ממש בדומה לרופא) לבדוק מהי התקלה תוך ביצוע הליך דיאגנוסטיגה מעמיק. המוסכניק צריך להיות מומחה בתחום כדי שהוא יוכל למצוא לפי רמזים שונים ממה התקלה נובעת ומה צריך לעשות כדי להביא לתיקונה.

 

השלב הרביעי – תיקון התקלה

בשלב זה, השלב הסופי של ההליך, מתבצע התיקון של התקלה שמאפשר לבעל הרכב להיות בטוח כי היא סודרה. זהו השלב שבו אנו, הלקוחות, מקבלים את שיחת הטלפון מהמוסכניק שמציין בפנינו את הפרטים הבאים:

  • אישור על סיום ההליך
  • תמחור
  • זמן הגעה שבו ניתן לאסוף את הרכב

 

לסיום

עד כאן כל הפרטים שחשוב לדעת על הליך דיאגנוסטיגה לרכב. מאחלים שתעברו את ההליך בשלום ותיסעו בדרכים ישרות.

אבחון רכב

הנושאים עליהם עברנו
שתפו בקליק​

מידע נוסף בנושא

3 מקרים שבהם תצטרכו ציוד מכני הנדסי

יש מקרים ספציפיים שמצריכים שימוש בציוד מכני הנדסי. מדובר בין היתר במנופים, זרועות הידראוליות, כפות ועוד. מדריך זה יציג בפניכם את המצבים הללו שמצריכים שימוש

אלו השלבים להחלפת מצבר לרכב

כל נהג מנוסה מגיע לרגע שבו הוא נעמד אל מול המצבר של הרכב ותוהה בקול איך אפשר להחליף אותו. התרחיש הזה אירע לנו לפני כמה

מהם השלבים להשגת רישיון C1

נהיגה היא מיומנות חיונית המספקת לאנשים את החופש והעצמאות לנסוע למקומות שונים בקלות. בישראל הנהיגה היא היבט משמעותי בחיים, והוצאת רישיון נהיגה היא צעד מכריע

מה כרוך בהתקנת עמדת טעינה?

רכבים חשמליים, שעד לפני כמה שנים נשמעו כמו פנטזיה, הם עובדה קיימת. כמעט בכל נסיעה אפשר כבר לראות מכוניות חשמליות נוסעות, והמספר שלהן הולך וגדל.

מה מרכיב את עלות התקנת עמדת הטעינה?

כלי רכב חשמליים (EVs) הופכים פופולריים יותר ויותר כאשר יותר ויותר אנשים מבקשים להפחית את טביעת הרגל הפחמנית שלהם ולחסוך כסף בעלויות הדלק. עם זאת,

שלום, אני מעוניינ/ת לייצור קשר עם איש קשר, אשמח לקבל פרטים.