נהגי ישראל אינם ידועים במזגם הידידותי ובנסיעתם הרגועה והבטוחה.
כבישי ישראל הנם ג'ונגל אמתי, הם עמוסים ולחוצים וכך גם הנהגים.
כמות תאונות הדרכים בישראל גבוהה ולצערי הרב אנשים רבים נפגעים בתאונות אלה ואף נהרגים.
לתוך המולת הכבישים הישראלים צריכים להיכנס גם הורים לתינוקות שנאלצים לשבת במכונית לטובת נסיעה חשובה בדרך כלל. על מנת להבטיח שבמקרה חרום בכביש תינוקכם לא ייפגע קיים חוק המחייב את התינוק לשבת על כיסא בטיחות ייעודי לגילו. אז אם אתם נמצאים בדיוק בשלב חיפוש כיסא הבטיחות לילדכם, המאמר הזה הוא עבורכם.
מגוון עצום של כיסאות
קיים מגוון עצום של כיסאות בטיחות לתינוק לפיכך, כיצד תוכלו לבחור נכון כיסא בטיחות לתינוק שלכם?
ראשית תלוי בן כמה ילדכם – אם מדובר בתינוק שרק נולד האופציה הטובה והמוכרת היא סלקל. את הסלקל חוגרים נגד כיוון התנועה, הסלקל יתאים לילדכם עד שמשקלו יהיה 13 קילוגרמים או שתראו שראשו עובר את גובהו של מושב הסלקל ואז ללא קשר למשקלו, תדרשו להחליף כיסא בטיחות. הסלקל יכול להתנתק מבסיסו שנשאר במכונית ולעבור בנשיאה ממקום למקום די בקלות.
ישנם כסאות שמיוצרים במטרה ללוות את התינוק מגיל אפס ועד שמשקלו מגיע ל- 25 עד 30 קילוגרמים. כיסאות אלה נקראים בוסטרים ולהם בסיס רחב, מעוגן על ידי חגורות הבטיחות של המכונית למושב או בשיטות אחרות שתוזכרנה בהמשך. כיסאות אלה נחגרים בהתחלה נגד כיוון התנועה ובגיל המתאים יש להם את היכולת להיחגר הפוך כלומר, עם כיוון התנועה.
עולם הבוסטרים
מרבית כיסאות הבטיחות לתינוקות הם הבוסטרים, בוסטר איכותי יכלול מערכת של 5 עגינות לבטיחות מרבית, משענת ראש לתינוק שניתן לכוון לפי גובהו וגודלו של התינוק ושתי כריות בטיחות בצידי משענת הראש. לכיסא הבוסטר יהיו בדרך כלל שלושה מצבי ישיבה מתכווננים באמצעות ידית ייעודית. ריפודי הכיסא ניתנים לשליפה כדי שניתן יהיה לכבסם.
דירוג ריסוק
הכיסאות שמיוצרים לטובת תינוקות עוברים מבחני ריסוק קפדניים במטרה לבדוק עד כמה הם יבטיחו את בריאותו של התינוק במקרה של תאונה. כל כיסא שעבר מבחן ריסוק מקבל דירוג בטיחות מ- 1 עד 5 כש- 1 הוא הדירוג הנמוך ביותר ו- 5 הוא הדירוג הגבוה ביותר. חפשו תמיד את דירוג מבחן הריסוק של הכיסא לפני שתחליטו לקנותו. מדובר באלמנט החשוב ביותר של הכיסא. כיסא בטיחות ציקו עבר את כל מבחני הריסוק בהצלחה והוא נחשב לכיסא נוח ובטוח לתינוק.
כיסא בטיחות לתינוק הוא חובה
החוק הישראלי מחייב אתכם ההורים שנוהגים ברכב להושיב את תינוקכם בכיסא בטיחות תקני מגיל אפס
ועד גיל 9.
אבל עזבו בבקשה את החוק, אי הושבת תינוק על פי התקן הוא חוסר אחריות שמסכן את חייו של
ילדיכם. בנוסף אני ממליץ לבדוק היטב בהגיעכם לבחור כיסא לתינוק, כיסא שמותקנת בו אחת ממערכות העגינה הבאות שנחשבות לבטיחותיות ביותר –
- איזופיקס
- קליק טייגט
- חגורת הבטיחות התקינה של הרכב.
אל תקלו ראש בנושא הבטיחות והביאו אותו לקדמת מערכת השיקולים שלכם בבחירת כיסא בטיחות לילדכם.